Jaro je naprosto ideální období pro očistu a detoxikaci organismu, ke které můžete jako každý rok využít zvýhodněné nabídky zelených potravin v rámci dubnové akce pořádané v Klubech a Konzultačních centrech Energy. Vyberte si na míru zelenou potravinu, která je pro vaše tělo nejpřínosnější. Tyto produkty mají mnoho společného, přesto je každý trochu jiný… jaké výhody nabízí Spirulina Barley a Chlorella?

SPIRULINA BARLEY

Spirulina Barley je kombinovaný výrobek obsahující řasu spirulinu a mladý ječmen. Označení “modrá řasa” vychází z vysokého obsahu modrého barviva fykokyaninu ve spirulině. U této látky byly prokázány protizánětlivé, antioxidační a protiradiační účinky.Posiluje imunitu organismu, chrání zejména ledviny před toxiny, těžkými kovy a nežádoucími účinky léků. Od Chlorelly se kromě typu barviva Spirulina Barley odlišuje také vysokým obsahem kvalitních bílkovin, které tvoří až 70 % jejího objemu, a extrémně vysokým obsahem beta-karotenu (25x vyšší než v mrkvi!) podporujícího zrak. Svým složením je tento produkt vhodný rovněž pro diabetiky – dodává tělu potřebný vitamin B6 a B12, kyselinu gama-linolenovou, magnezium, chróm a vanad. Spirulina Barley může také pomoci vyřešit problém s nedostatkem železa. Zejména u žen – chudokrevných, bledých a unavených, nebo sportovkyň. Produkt obsahuje dobře vstřebatelné přírodní železo, zmíněný vitamin B12 a kyselinu listovou, nezbytné pro správnou krvetvorbu. Spirulinu Barley využijeme při chudokrevnosti, nadměrném menstruačním krvácení a stavech před a po operacích. Je to energetizér číslo 2.

CHLORELLA

Chlorellu nazýváme zelenou řasou. Její zbarvení je způsobeno zeleným barvivem chlorofylem. Tato mikroskopická řasa jej obsahuje největší množství v přírodě. Jedná se o zelený pigment přítomný v zelených rostlinách, sinicích a řasách. Chlorofyl v průběhu fotosyntézy absorbuje energii světelného záření a používá ji k syntéze cukrů z oxidu uhličitého a vody, které slouží jako zdroj energie pro růst a vývoj. Tato látka působí dezinfekčně, protibakteriálně a protiplísňově. Má hojivé a protizánětlivé účinky zejména na záněty zažívacího traktu a kůže. Pomáhá u kožních vyrážek, alergií, chronických a nehojících se ran a proleženin. Čistí krev, detoxikuje organismus a podporuje správné trávení. Používá se jak v potravinářství, tak kosmetice. Jako energetizér organismu mezi zelenými potravinami je Chlorella číslem 3.

Přeji vám krásné jarní dny v plném zdraví, ke kterému zelené potraviny jistě mohou velkou měrou přispět.

MUDr. Jiří HANZEL